Mutfak

Çakırkeyif’in mutfağı ağırlıklı olarak Ege ve Rumeli mutfağı yemeklerinden oluşuyor. Yemeklerin hepsi Hikmet Çakır tarafında hazırlanıyor, test ediliyor ve sunuluyor.

Çakırkeyif’te yemek mezelerle başlar. Mezelerimizin hepsinde ayvalıktan özel olarak getirdiğimiz sızma zeytinyağı kullanılır. Her zaman için Çakırkeyif’in mönüsünde yaklaşık 10 adet meze oluyor. Bunlar arasında çeşitli damak tadlarına göre mezeler mevcut, ancak bunlar arasında çakırkeyif’e gelindiğinde vazgeçilmez olanlar var.
Bu vazgeçilmezler:

Selanik plakisi (palıcan, sivri biber, sızma zeytinyağı, domates, pirinç, sarımsak, maydonoz ile servis yapılır)
Barbunya plaki (özellikle çatalca barbunyası, sızma zeytinyağı, domates püresi, biber ve sarımsak ile pişirilir ver servis yapılır.)
Ege usülü patlıcan patlıcan közde (közlenmiş patlıcan, hardal ve sarımsaklı yoğurtla marine edilir. Üzerine sızma zeytinyağı konularak servis yapılır.)
Anditya (bahçemizde yetiştirdiğimiz doğal ot haşlanıp sızma zeytinyağı ve  limon ile servis yapılır.)
Ev turşusu (yaz boyunca bahçemizde yetiştirdiğimiz sebzelerden yapılmış ev turşusu)
Çakırkeyif’in mutfağında diğer peynirlerin yanısıra 3 adet çakırkeyif için özel üretilmiş peynir vardır.
Keçi peyniri (Saros'dan özel olarak getiriliyor)
Beyaz peynir (Kırklareli'nde Çakırkeyif için özel olarak üretilip sizlere sunuluyor.)

Geldik ara sıcaklara;

Ispanaklı – tavuklutepsi böreği (elde açılmış yufka, tavuk eti, ıspanak, bulgur, taze soğan, yumurta ocak üzerinde çevirilerek pişirilir)
Etli yaprak sarma (kuzu kıyma, pirinç, bulgur, kara biber, soğan, bağ yaprağına sarılarak pişirilir. Yoğurt ile servis yapılır)
Yalancı içli köfte (dana eti, soğan, sivri biber, domates, çam fıstığı, kara biber, tarçın irmiğe sarılarakyağda ğişirilir)
Şimdi iyi bir karın doyurmanın zamanı geldi. Ana yemek olarak çakırkeyif sizlere ham balık hem de et yemekleri alternatifleri sunuyor.
Fleminyon (dana biftek, mantar soslu, kızartılmış dilim ekmek üzerine)
Beef strogonof (dana eti, mantar, krema, kornişon turşusu, soya sosu, kırmızı şarap, sebze garnitür ile)
Chateau briant (uzun bonfile, kırmızı şarap, hardal, zeytin yağı, tane kara biber ve krema, sebze garnitür ile)
T-bone steak (dana eti, ızgara ateşinde pişirilir, sebze garnitür ile)
Tavuk şinitzel (tavuk bonfilesi, pane sosu ve sebze garnitür ile)

Kömür ızgaralar

Çakırkeyif köfte (genç dana kıyması, yumurta, un, soğan, sarımsak, karabiber, sebze garnitür ile)
Çakırkeyif bonfile (genç dana bonfilesi, bademli pilav, sebze garnitür ile)
Kuzu pirzola (kıvırcık kuzu, özel sos ile marine edilmiş, sebze garnitür ile)

Balıklar

Dil balığı pane (dil balığı, sarımsak ile tereyağında pane edilir, sebze garnitür ile)
Lüfer kiremitte (lüfer balığı, tereyağı ve zeytinyağlı, bir diş sarımsak ile toprak kapta, fırında pişirilir)
Lüfer ızgara (lüfer balığı, zeytinyağı, kömür ateşinde ızgara yapılır. Roka ve kıvırcık salata ile servis yapılır)
Karides güveç (marmara karidesi, mantar, domates, tereyağı, sivri biber, kaşar peyniri fırında güveçte pişirilir)
Kalamar güveç (mürekep balığı, mantar, domates, tereyağı, sivri biber, kaşar peyniri fırında güveçte pişirilir)
Kalamar dolma (mürekkep balığı, taze soğan, keçi peyniri ve maydanoz ile doldurulup yağda pane edilir)
Kalamar ızgara (mürekkep balığı kömür ateşinde ızgara yapılır. Kırmızı biber, kekik ve zeytinyağı ile servis yapılır)
Ahtapot salata (ahtapot haşlanır, zeytin, salatalık turşusu, yeşil biber parçacıkları, zeytinyağı ile karıştırılarak hazırlanır)

Başka hiçbir yerde yiyemiyeceğiniz spesyallerimiz arasında ise şunlar var

Oğlak tandır (süt oğlak, tane kara biber ve bademli pilav ile)
Akıtma (tavuk budu, soğan domates ile soslanarak krep üzerinde fırında pişirilir)
Çakırkeyif dilim bonfile (genç dana bonfilesi dilimlenerek üzerine tereyağı ile pane edilmiş fesleğen ile servisi yapılır)
Sızma zeytinyağı ile enginarlı kuzu (baharda kuzu ve enginar tencerede özel bir sos ile beraber haşlanır ve servisi yapılır)

İşte birçok insanın yemek sonrası sabırsızlıkla beklediği an geldi!
Tabiki tatlılar:


Çakırkeyif ile en çok anılan tatlı hikmet hanımın ünlü krem karameli
Kaan Çakır’ın notu: iddia ediyorum annemin yaptığı krem karamel gibi bir krem karameli hiç bir yerde yememişsinizdir. Ben şahsen bu iddiamı gelen hemen hemen her konuğumuza söyledim, hatta bu tatlıyı hiç yememiş, denemiş ama hiç sevmemiş birçok kişiye zorla yedirdim. Sonuç bir yiyen bir tane ile doymuyor. Bende artık yemek için beni çok zorlayanlara, tatlıyı servis yaptıktan sonra bir daha isterse , ikinciyi vermeyerek cezalandırıyorum)
Çakırkeyif kup (kaymaklı dondurma, fındıklı karamel parçacıkları, krema, çikolata ve konyakta marine edilmiş incir parçaları)
Dondurmalı irmik helvası (hikmet hanımın ünlü irmik helvası dondurma ile servis edilir)
Krem karamel (hikmet hanımın ünlü krem karameli)
Yoğurt tatlısı (yoğurt ile yapılarak üzerine şekerli şerbet dökülür. Üzerine hindistan cevizi konularak servis edilir)
Tahin pekmez (keşan tahini ve keşan köy pekmezi)
Edirne helvası (edirne’den getirilen özel helva)
Ev baklavası (elde açılmış yufka ile cevizli ev yapımıbaklava)

Çakırkeyif’te tüm içeceklerin en seçkin markalarını bulabilirsiniz.

Kırmızı Şaraplar
Beyaz Şaraplar
Biralar
Rakılar

Afiyet olsun…